31.07.17

На допомогу бібліотекарю

Ця сторінка має посилання на портали, веб-сайти та блоги, які висвітлюють актуальні питання бібліотечної справи, надають роз’яснення з різних аспектів бібліотечної діяльності, на веб-сайти бібліотек України.

Сайт «Бібліотечному фахівцю» - Сайт «Бібліотечному фахівцю» висвітлює актуальні питання бібліотечної справи, в розділі «Запитання-відповіді» можна поставити фахові питання, розділ «Консультації» надає роз’яснення з різних аспектів бібліотечної діяльності – кваліфікаційні розряди, краєзнавча робота, облік, бібліотечні норми та інші. 

Бібліотечний інформаційно-освітній портал.  Професійно-комунікаційний інтернет-ресурс для бібліотекарів, бібліотекознавців та інших зацікавлених користувачів України і україномовного зарубіжжя. Портал дозволяє: централізовано отримати інформацію про сайти бібліотек України і україномовних бібліотек зарубіжжя і зв'язатися з ними, прочитати україномовні електронні книги в Інтернет-бібліотеках, здійснювати обмін фаховим творчим доробком та досвідом роботи, акумулювати прогресивну бібліотечну думку для створення нової концепції діяльності бібліотек, здійснювати позапрофесійне спілкування працівників бібліотек.
Державна бібліотека України для юнацтваІнформація про бібліотеку, новини, ресурси, віртуальна довідка, форум, архів та ін. 

Бібліотечний гопак.  

Бібліотечний автобан 

Пан бібліотекар - Пан Бібліотекар. Блоґ про бібліотечну справу та інформаційні технології. Кращі ідеї для бібліотеки та бібліотекаря. 

Могилянська бібліотекарка.  Цікавинки зі світу бібліотек та бібліотечних технологій, ресурсів, сервісів, ідей від Тетяни Ярошенко.

Творчість та інновації в українських бібліотеках.

Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В.О.Сухомлинського.

веб-сайт Національної парламентської бібліотеки України (Київ).

веб-сайт Книжкової палати України імені Івана Федорова (Київ).

веб-сайт „Бібліотеки в мережі Internet”.

веб-сайт Бібліотеки Конгресу США

Немає коментарів: