16.10.19

Семінар-практикум

Підсумки семінару - практикуму бібліотекарів ЗП(ПТ)О


    «Для того, щоб мати майбутнє, необхідно бути готовим зробити щось нове…»
Пітер Фердинанд Друкер, американський вчений, письменник

15 жовтня 2019 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся семінар-практикум для бібліотекарів ЗП(ПТ)О Запорізької області за темою «Компетентність – ключ до оновлення змісту бібліотечної роботи».
  На початку семінару-практикуму бібліотекарів привітала методист Науково-методичного центру профтехосвіти у Запорізькій області Мухіна Людмила Іллівна, яка розкрила поняття компетентності бібліотекарів. Методист акцентувала увагу на тому, що завдяки професійному навчанню бібліотекарі ЗП(ПТ)О Запорізької області продовжують набувати важливих властивостей сучасних фахівців: компетентності, якісного планування роботи, готовності до співпраці, вміння своєчасного внесення коректив до своєї діяльності.
  У семінарі взяла участь редактор І категорії КЗ «Запорізька обласна бібліотека для юнацтва» ЗОР Ольшанська Олена Олексіївна, яка розповіла про інтерактивні бібліотечні формати на допомогу розвитку учнівських компетентностей.
  Завідуюча бібліотекою ДНЗ «Михайлівське вище професійне училище» Удовіченко Наталія Едуардівна поділилася своїми враженнями від співпраці бібліотеки освітнього закладу з Українською бібліотечною асоціацією.
  Кузнєцова Олена Валеріївна, бібліотекар ДНЗ «Запорізький професійний ліцей залізничного траснпорту» розповіла про впровадження у роботу бібліотеки технології квесту.
Бібліотекар ДНЗ «Багатопрофільний центр професійно-технічної освіти» Процишина Ольга Сергіївна зупинилась на своїх творчих знахідках, інноваційному баченні розвитку бібліотеки, розповіла про співпрацю з бібліотеками міста Токмак.
У своєму виступі «Підхід до читача як засіб створення бібліотеки сучасного типу» Міщенко Тетяна Миколаївна, бібліотекар ДНЗ «Пологівський професійний ліцей» наголосила на необхідності удосконалення роботи бібліотеки  методами  формування ключових компетентностей бібліотекаря. Якісно нову бібліотеку може дати лише інноваційна  професійна свідомість бібліотекаря, його висока професійна компетентність.
Жовнер Світлана Степанівна, бібліотекар ДНЗ «Дніпрорудненський професійний ліцей» презентувала досвід своєї роботи та розповіла про формування і розвиток професійної компететності бібліотекаря.
        Підведення підсумків засвідчило зацікавленість бібліотекарів у подальшій співпраці щодо створення для молоді комфортного інформаційного середовища у  бібліотеці.

                                Співпраця з УБА

                                Формування ключових компетентностей

                                Інтерактивні бібліотечні формати

                                Бібліотечний квест











Немає коментарів: