17.03.20

Закон

Рада ухвалила закон про можливість роботи вдома

     7 березня Верховна Рада України ухвалила законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19). Серед заходів безпеки, що будуть впроваджені в Україні, закон передбачає можливість роботи вдома для працівників.
     Зокрема, законом також встановлюється відповідальність за порушення санітарних норм під час поширення коронавірусної інфекції. Для осіб, які можуть бути інфіковані COVID-19, за самовільне залишення місця обсервації (карантину) передбачена адміністративна відповідальність. А за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням буде підвищено кримінальну відповідальності.
     Крім того, буде також запроваджено комплекс правових норм, спрямованих на захист прав фізичних та юридичних осіб під час карантину та обмежувальних заходів пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), а саме: можливість роботи вдома для працівників, державних службовців та службовців органів місцевого самоврядування та надання за їх згодою відпустки; надання права власникам змінювати режими роботи органів, закладів, підприємств, установ, організацій, заборона на проведення органами державного нагляду планових заходів із здійснення державного контролю у сфері господарської діяльності тощо.
     Як відомо, Міністерство освіти і науки доручило керівникам закладів освіти запровадити дистанційний режим роботи працівників.
     Також Президент України Володимир Зеленський порекомендував українцям залишатись вдома і не залишати домівки, окрім випадків крайньої необхідності.

Немає коментарів: